Principalele tipuri de certificate ISO - detalii care vă pot ajuta

Foarte multe companii aspiră, în zilele noastre, la a obține un certificat ISO prin care se poate garanta calitatea unor produse sau a unor servicii. Astfel, standardele ISO au fost create pentru a oferi indicii de orientare, coordonare, dar și simplificare  a criteriilor tuturor companiilor, tocmai din dorința de a limita costurile și a mări eficacitatea, precum și pentru a marca standardizarea produselor și serviciilor pentru organizațiile internaționale. În acest sens, standardele ISO au fost îmbunătățite și alese de multe companii din multe state atât din considerente ce țin de necesitate, cât și de dorința de a standardiza criteriile ce țin de calitate.

Astfel, ISO întocmește documente cu standarde, specificații sau caracteristici de care este nevoie și care pot fi utilizate de companii pentru a se asigura că materialele, produsele, procesele și serviciile sunt adecvate acestui obiectiv major. În plus, ISO se asigură că aceste cerințe sunt acceptate în toate țările membre, pentru a asigura o bună derulare a standardizării.

În calitate de organism de certificare ISO, nu am putea spune vreodată că datoria noastră este să lăudăm gratuit beneficiile legate standardele de sisteme de management recunoscute la nivel internațional. Concret, suntem aici pentru a vă ajuta să verificați dacă respectați standardele, oferindu-vă programe de audit și prezentându-vă un certificat care să demonstreze acest lucru, numai în condițiile în care vă încadrați în această direcție. Toate aceste servicii vi le putem oferi la prețuri foarte competitive.

Acestea fiind spuse, haideți să aflăm și care sunt principalele tipuri de certificat ISO pe care le puteți obține, în funcție de domeniul de activitate în care vă încadrați.

1.    Certificare ISO 9001 (pentru calitate)

 

Aceasta este baza pentru majoritatea sistemelor de management. Deci, principalele sale beneficii sunt asociate cu beneficiile generale ale certificatului ISO. De asemenea, vă va ajuta să evaluați și să îmbunătățiți continuu în domeniul de activitate și să rezulte mai puține produse returnate și reclamații cu privire la serviciile sau produsele pe care le vindeți.

 

2.    Certificare ISO 14001 (pentru mediu)

Este o modalitate sistematică de a descoperi și controla efectele pe care compania ta le are asupra mediului. Vă va ajuta să găsiți metode de a minimiza deșeurile și de a le elimina mai eficient, precum și de a învăța cum să utilizați energia mai eficient. ISO 14001 verifică dacă respectați legislația în vigoare.

  1. Certificare ISO 45001 (pentru sănătate și siguranță)

Vă va face mai încrezător în îndeplinirea cerințelor legislației privind sănătatea și siguranța. Stabilirea țintelor printr-o politică de sănătate și siguranță, împreună cu măsurarea continuă a acesteia, asigură un proces de îmbunătățire continuă. Timpul de sistare a activității din cauza incidentelor și a stării de sănătate se va reduce.

4.    Certificare ISO 27001 (pentru securitatea informațiilor)

Demonstrează că ați abordat, implementat și controlat securitatea tuturor informațiilor importante de care aveți nevoie pentru a vă dirija corect afacerea. Acest certificat ISO vă va ajuta să vă protejați datele valoroase și proprietatea intelectuală și să evitați penalitățile financiare și pierderile asociate cu încălcarea datelor cu carater personal. Acest lucru oferă confort clienților, angajaților, partenerilor comerciali și părților interesate, știind că informațiile și sistemele dumneavoastră de management sunt securizate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iti doresti sa eficientizezi activitatea in atelier?

Salonele de Masaj Erotic si Beneficiile lor

Orice pat are nevoie de o cuvertura frumoasa