Daca vrei sa scapi de problemele de sanatate trebuie sa eviti aceasta combinatie


Combinatia dintre alcool si antibiotice reprezinta un amestec periculos, motiv pentru care medicii recomanda evitarea consumului de bauturi alcoolice in timpul tratamentelor intrucat acestea pot afecta efectul medicamentelor, dar sunt favorizate si efectele secundare. Antibioticele sunt unele dintre medicamentele care nu trebuie combinate cu alcoolul intrucat scade eficienta acestora in tratarea infectiilor. Printre efectele secundare se numara starile de somnolenta, ameteala, dureri de cap, diaree, dureri de stomac sau probleme digestive, iar toate acestea se pot agrava.

Cazuri rare
Medicii sunt cei care decid daca anumite medicamente pot fi administrate in combinatie cu bauturile alcoolice, insa cazurile sunt destul de rare, iar acestea depind de varsta, starea generala de sanatate si, bineinteles, tipul de medicament administrat. De regula se recomanda ca timp de 3, 4 zile dupa terminarea tratamentului sa nu se consume alcool pentru a evita toate efectele secundare.

Efectele medicamentelor
Chiar daca antibioticele sunt foarte eficiente, infectiile sunt mai dificil de combatut, dar exista si cateva modalitati prin care se poate spori efectul acestora, motiv pentru care este de preferat ca in timpul tratamentului pacientii sa se odihneasca corespunzator si sa aiba o dieta corecta. In schimb, alcoolul si antibioticele pot influenta somnul, iar organismul nu mai poate absorbi nutrientii vitali din alimentele consumate si favorizeaza cresterea nivelului de zahar din sange. Impreuna, toate acestea scad considerabil capacitatea de vindecare in urma unei infectii, in timp ce consumul de alcool in cantitati ridicate atrage o multime de alte probleme.

De asemenea, este important de constientizat faptul ca alcoolul nu se gaseste numai in vin, bere si alte tipuri de bauturi, ci si in apa de gura sau alte medicamente, fiind esential ca medicul sa fie intrebat inainte de fiecare pas.

Antibiotice comune
Antibioticele sunt niste medicamente foarte puternice, iar medicul le prescrie pentru a lupta cu o infectie prin eliminarea bacteriei sau prin stoparea acesteia pentru a nu se multiplica in corp, ocazie cu care si vindecarea are loc mai repede. Asadar, printre cele mai comune antibiotice se numara amoxicilina, doxiciclina, penicilina, augumentin sau ciprofloxacina, iar acestea, de regula, sunt administrate pe termen scurt, rareori fiind nevoie de mai mult de o saptamana sau doua pentru ca infectia sa fie combatuta.

Concluzie
Asadar, pentru ca alcoolul si antibioticele pot aduce mai multe probleme si efecte secundare organismului, este de preferat ca bauturile alcoolice sa fie evitate. In plus, de obicei, tratamentele cu antibiotice sunt de scurta durata, motiv pentru care organismul isi va reveni in cel mai scurt timp, astfel ca ulterior va putea fi servita o bautura, iar pauza nu trebuie sa fie foarte lunga. Pe aceasta cale perioada de vindecare va fi mult mai scurta si se reduce considerabil riscul unor complicatii cauzate de alcool.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iti doresti sa eficientizezi activitatea in atelier?

Cum se poate infrumuseta rapid orice spatiu?

Orice pat are nevoie de o cuvertura frumoasa