Fiecare problema de-a ta trebuie luata in serios


Traim intr-o societate din ce in ce mai solicitanta si una dintre afectiunile cele mai des intalnite este depresia. Pentru ca multi dintre noi nu vrem sa recunostem ca stresul ne poate schimba viata si putem trece foarte usor de la sanatate la depresie, au aparut tot mai multe mituri legate de acestea.
Pentru a ne putea lamuri ce este mit sau adevar, in acest articol citeste cele mai intalnite mituri despre depresie cu ajutorul informatiile puse la dispozitie de doctormit.ro.

Primul mit care circula este ca de fapt, depresia nu este o boala. De fapt, tulburarile depresive sunt afectiuni medicale ce sunt evidentiate prin modificari neurologice la nivelul creierului.
Simptomele prin care se manifesta depresia sunt multiple, cele mai des intalnite fiind sentimentele profunde de tristete si pierderea interesului fata de orice fel de activitati.

Sunt unele persoane care sustin un mit conform caruia, refugiul in munca poate invinge depresia. Din pacate, aceasta solutie nu functioneaza in cazul depresiei.

Al mit ar fi faptul ca daca se discuta despre depresie, acest lucru va inrautati starea. Asa cum sustine si DoctorMit, depresia nu trebuie sa fie un motiv de jena, si este bine sa vorbim deschis despre importanta sprijinului specializat pentru astfel de situatii.

Alte persoane sustin ca doar persoanele cu depresie severa au nevoie de ajutorul unui specialist. Asa cum sustine si Bogdan Ivanescu, indiferent cat de grave ni s-ar parea ca sunt simptomele unei persoane aflate in depresie, cel mai important pentru recuperare este ajutorul specializat, pentru ca in lipsa lui, starea de sanatate se poate agrava, devenind mai greu de vindecat, iar acesta este cel mai scurt drum catre revenirea la starea de bine. Mai mult decat atat, nu exista nici un motiv plauzibil pentru care am renunta la ajutorul unui specialist indiferent care ar fi stadiul depresiei.

Din pacate, sunt unele persoane care considera ca tratamentul psihofarmaceutic va da dependenta. Insa, depresia poate fi tratata prin psihoterapie, prin tratament psihiatric sau ambele, dar de cele mai multe ori, combinatia dintre cele doua este cea mai eficienta. Este foarte important sa constientizam faptul ca un tratament psihofarmaceutic prescris corect de medic si administrat corespunzator nu va interfera cu activitatile zilnice si nici nu va da dependenta, scopul tratamentului fiind sa corecteze dezechilibrele chimice de la nivelul creierului.

Un ultim mit, dar la fel de important ar fi, faptul ca se considera ca doar adultii pot fi afectati de depresie, nu si copii. Desi acest lucru poate fi greu de acceptat, este foarte important de stiut faptul ca si copii pot suferi de depresie. La ei depresia se manifesta prin tristete prelungita, sentimente de deznadejde, schimbari bruste de stare, iritabilitate, care, din pacate, pot sa interfereze cu viata sociala a copilului si cu activitatile acestuia scolare.

Asadar, DoctorMit va recomanda sa mergeti la medic si sa nu va incredeti in toate miturile care circula in zilele noastre.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iti doresti sa eficientizezi activitatea in atelier?

Salonele de Masaj Erotic si Beneficiile lor

Orice pat are nevoie de o cuvertura frumoasa